Apologetisk Forum
Ikke pålogget [Logg inn ]
Gå til bunn

Utskriftsversjon  
Forfatter: Tittel: Sultkatastrofe
Gråspurv
Æresmedlem
**


Avatar


Innlegg: 56
Registrert: 18-5-2006
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 3-10-2006 kl 15:22
Sultkatastrofe


Det pågår en sultkatastrofe i den vestlige verden. :no:
Denne sultkatastrofen får ingen oppmerksomhet og er ikke omtalt i media. Det er bare noen få, om noen som i det hele tatt tenker over denne sultkatastrofen. Kirkens Nødhjelp og andre nødhjelper engasjerer seg ikke, selv om det er stor nød. Denne sultkatastrofen er verre enn sultkatastrofer i Sudan og andre afrikaske land. Dette fordi denne sultkatastrofen angår det evige liv, sultkatastrofer i Afrika angår kun det jordiske liv.
”Mitt hjerte er som solsvidd og visnet gress, for jeg har glemt å ete mitt brød” (Sal 102:5) Hvilket brød? – Livets brød, Guds ord.
Hvis en lar være å spise over lang tid, da tenker jeg ikke på faste, forsvinner sultfølelsen. Det er mange ”kristen-anorektikere” både i kirker og bedehus og ellers, skulle jeg tro.

En trenger et allsidig kosthold og ikke bare melk. Melk er for spedbarn. Kristne kan ikke leve på spedbarns-stadiet hele tida, en bør etter hvert bli voksen og ta til seg fast føde, som Hebr 5:12-14 sier.
Kostholdet må være allsidig, og ikke tomme kalorier som media og etablerte kirkesamfunn ofte gir. Dårlig kosthold gir nedsatt resistens/motstandskraft og en blir lettere syk og åpen for usunne påvirkninger.
Åndelig under- og feilernæring fører dessuten til at den under- og feilernærte får sløvhets ånd, øyne som ikke ser og ører som ikke hører.
Når bibellesning og -kunnskap blir dårlig og underprioritert og B-vitaminene fra Ap.gj. 2:42 mangler (apostlenes lære = Bibelen, samfunnet = Brødresamfunnet av kristne brødre og søstre, Brødsbrytelsen og Bønnene) hvordan går det med kristenlivet da? På apostlenes tid ble mange tegn og under gjort av apostlene. Hvor er disse tegnene og undrene nå? Sultet bort??? De holdt seg også sammen og kom trofast sammen i templet og i hjemmene. Dette er visst også sultet bort. I stedet spiser en "fast food", som ikke gir så stor næringsverdi

Ernæringsfysiologene som skal lære og lede hjorden har ofte dårlig ernæring selv,
Hvordan kan de da gi bort/lære bort noe de selv ikke har? Det hjelper ikke å tro at en har en åpen og inkluderende folkekirke når ernæringen og Sannheten er borte. Mange nåtildags lever visst av samme ernæring som menighetene i Sardes og i Laodikea. Ernæringsfysiologene og de som blir foret av dem tror at de lever og at de er rike, har overflod og lider ingen nød. Disse burde istedet våkne opp og styrke andre som er i ferd med å dø av åndelig under- og feilernæring. Det trengs sunne ernæringfysiologer som kan gi sunn kosholdsveiledning og oppmuntre andre til å styrke andre som er i ferd med å dø. :exclamation:
Hvordan er ernæringstilstanden på forumet? :puzzled:
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
gana
Storposter
*******




Innlegg: 2182
Registrert: 21-7-2003
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 3-10-2006 kl 20:08


Sitat:
Opprinnelig postet av Gråspurv
Hvordan er ernæringstilstanden på forumet? :puzzled:

Det står sikkert ikke bedre til her i forumet enn at vi tar imot om du skulle ha noe å by på.
På forhånd takk.

[Redigert den 3-10-2006 av gana]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
RPM
Medlem
**




Innlegg: 57
Registrert: 19-9-2006
Bosted: ulsteinvik
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 4-10-2006 kl 00:58


Et flott bilde på situasjonen, går selv på cellegruppe etablert av en lokal menighet, den er i ferd med å vokse sånn at den må deles i to nå snart, men ser her inne at det er som en gruppe brødre og søstre her og som har samfunn og lærer mye. Vi påminner hverandre om Kristi død og oppstandelse, at vi skulle ete av Hans legeme, drikke av Hans blod, så vi kan være ett med Ham. Det vises et bedre bilde ved å ta nattverd, men hovedpoenget kan forklares.
Gud har mye å gi oss, men verden kan ta fra oss motet nå i den siste tid, moralske sprekker holder på å bryte fram det fysiske helvete.
Da hjelper det ikke å preike lover og regler som må holdes, peike på personer og feil de gjør, men feilen som blir gjort gjør synden synlig, og vil et menneske bli fra fra den snaren, så er det bare Gud som kan hjelpe, og Hans nåde som vil fri ut.
Se på det levende Guds Ord, Jesus, og spis Hans legeme, drikk Hans blod, og det skal strømme bekker av levende vann i deg, og gjennom deg virker Gud til andre som trenger Ham.
Tenk over hva er livet uten Gud, tomhet.
Fast føde er bra, men glem ikke at du engang var en baby, og vi skal alle gå igjennom det å være baby. Glem dem ikke.




Snar til å lytte, sen til å tale. Det er visdom.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Gråspurv
Æresmedlem
**


Avatar


Innlegg: 56
Registrert: 18-5-2006
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 7-10-2006 kl 13:10


Det er fint at du går på cellegruppe, RPM. Det er godt å dele Guds Ord med hverandre, men hva og hvordan spiser dere?
Du bruker nattverden som bilde. Javel, greit nok det. Men nattverden alene er ikke noe magisk middel som garanterer god ernæringstilstand. Det holder ikke bare med nattverd, – alle B-vitaminene fra Agj. 2:42 må være på plass.
Alle må gjennom babystadiet, ja, men en kan ikke forbli der. En må en gang legge av det barnslige (1. Kor 13:11) Hvordan kan troen vokse fram om en ikke spiser Guds ord? En må spise selv og grunne på Ordet selv. Ferdigfordøyd mat som ofte serveres av ernæringsfysiologer i kirker og bedehus er heller ikke nok for egen åndelig vekst. Det aller viktigste for å holde en god ernæringstilstand er å spise og drikke selv av det levende Guds Ord.

En god test på din egen ernæringstilstanden er å spørre seg selv:
1) Hvor ofte leser jeg Bibelen? 2) Hvor lang tid bruker jeg til å lese i Bibelen?
Deretter 3) Hvor lang tid bruker jeg til andre ting? Sammenlign svarene på spørsmål 1 og 2 med svaret på spørsmål 3. Forundrer resultatet deg?
En annen av B-vitaminene, Brødresamfunnet, er et sted hvor de som frykter Gud kan komme sammen for å snakke om det de har spist, lest og sett i Ordet. Da er en også i stand til å veilede andre, evt søkende. Det gir frimodighet til å være som Filip – ”Forstår du det du leser”

Til god ernæringstilstand og sunt næringsvett hører også å ikke spise og drikke gift og giftige stoffer. Fluesopp kan se fin, lekker, innbydende og fristende ut. Men, virkningen er fatal og kan ha en dødelig utgang.
Mange spiser og drikker dessverre slik gift frivillig!! :shocked2: – De leser f.eks pornografisk litteratur, Harry Potter, Margit Sandemos bøker m.m. Samtidig hører de på musikk-/pop- tekster med giftig innhold.
Jeg kan komme med et vitnesbyrd ang. en slik forgiftning. For ca 20 år siden leste jeg ganske mye av Margit Sandemo. Virkningen uteble ikke. Jeg ble åndelig forgiftet. Heldigvis forbarmet Herren seg over meg og jeg ble avgiftet. Bibellesning og bønn var det eneste som hjalp mot forgiftninga.

For den som eter/drikker slik giftig mat smaker det nok søtt, men denne type mat blir omskapt i hans innvoller og blir til ormegift i hans liv. (Job 20:12-24) La dere merke til det? –”Ormegift”!!! :exclamation: – Den gamle slange sover ikke, men dypper giften sin i menneskenes omgivelser for å få forgiftet dem
Hvis den gode og sunne ernæringen mangler, hva skjer når en fyller kropp og hjerte med giftstoffer? – Kropp og hjerte forgiftes. Forgiftingseffekten er aller størst hvis en er underernært og utsultet fra før. Giftstoffer hemmer dessuten absorpsjonen (opptaket) av viktige stoffer i kropp og hjerte og fortrenger det som er nødvendig for åndelig vekst og vedlikehold.
Denne forgiftninga kommer bl.a. tydelig til syne i ugudelige lover som blir vedtatt f.eks. abortlov og partnerskapslov m.m. "Ve dem som gir urettferdige lover og utsteder fordervelige skrivelser” (Jes 10:1)
Giften gjennomsyrer samfunnet og får mange halv- og helforgiftede til å tro at alt er vel og at en ikke lider noen nød. Hvis en selv ikke er våken og har god ernæringstilstand, kan slik forgiftning også være smittsom.
Et godt kostråd finnes i Salme 34:9 ”Smak og se at Herren er god!”

[Redigert den 7-10-2006 av Gråspurv]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
RPM
Medlem
**




Innlegg: 57
Registrert: 19-9-2006
Bosted: ulsteinvik
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 7-10-2006 kl 18:35


Det forklares så bra i Jobs bok ja, men dette med bibelen, og lese den mye, det er litt farlig for en som ikke kan fordøye den, la maten komme i rette tid, du kan være en som leser mye, liker det og får mange åpenbaringer, men det kan være en som presser seg selv, med å si til seg selv, nå må jeg lese, og det mye, ellers er det ille ute med meg. Er det så bra for han? Du kan bli for stolt om du har spist mer enn det Gud gir deg.

Ordsp 30.8-9

Hold falskhet og løgn langt borte fra meg,
og gi meg verken armod eller rikdom,
men la meg få den mat jeg trenger.
9 Ellers kunne jeg bli så mett
at jeg fornektet deg og spurte:
«Hvem er Herren?»
eller bli så fattig at jeg stjal
og forbannet min Guds navn.

Mener bare å si at vi må være profetiske og skjønne hva en hver person trenger, ikke presse han i et hjørne for å gi han mer enn han trenger.
Har denne erfaringen fra før, og likte det ikke, og skjønte Gud ville heller det ikke slik, og fikk en del åpenbaringer om at sånn skulle det ikke være. For det har for mye frykt for verden med å gjøre, Han som er i oss er større enn han som er i verden. Man mister mer og mer lysten på det verden har å tilby, når en kan se hva Gud tilbyr. Og det Gud gir er legedom om du spiser det rett.




Snar til å lytte, sen til å tale. Det er visdom.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Gråspurv
Æresmedlem
**


Avatar


Innlegg: 56
Registrert: 18-5-2006
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 9-10-2006 kl 04:26


Takk for at du engasjerer deg, RPM.

Jeg skal ikke rose meg av at jeg får mange åpenbaringer.
Jeg tenker bare at det er viktig å ta til seg åndelig føde. Jeg leste en skremmende artikkel i Dagen fra 11. mai i år. (Dessverre kan jeg ikke gi noen direkte link til den) Artikkelen viste til en undersøkelse fra New Zealand (tror jeg) og en gammel undersøkelse fra Bibelselskapet. Disse undersøkelsene viste at veldig mange av dem som kaller seg kristne ikke leser Bibelen daglig. Mange leser den bare av og til.
Du har rett i at det å lese i Bibelen ikke er noe prestasjonskrav, en blir ikke frelst p.g.a. egne prestasjoner, bare ved Guds nåde.
En trenger likevel næring for å vedlikeholde troslivet og forhindre at troslivet forfaller og utsultes. En kan ikke leve på mat som en spiste for en uke siden. En må ha jevnlig tilførsel av åndelig mat.

Jeg er redd for alle giftstoffene i samfunnet som fyller menneskenes hjerte og sinn. Kristne blir også påvirket av dette når de tar til seg av det som media spyr ut gjennon f.eks. TV, pop-musikk, litteratur m.m.
Dette fører til åndelig forurensning av miljø og samfunn. Hvis en ikke har lest og vet hva Bibelen sier og er veiledet av den Hellige Ånd, kan en lett bli vill-ledet av giftstoffene.

Jeg er glad at du sier: Man mister mer og mer lysten på det verden har å tilby, når en ser hva Gud tilbyr"
For å se hva Gud tilbyr, må en spise hans ord.

Vi har miljøaktivister i Norge som står på for å verne det fysiske miljø, f.eks.
Bellona. De kan bruke ganske utradisjonelle og tildels provoserende midler for å sette fokus på miljøskader og miljøforurensning.
Finnes det noen åndelige Bellona-miljøaktivister her på forumet? Noen som vil vise hva sanne og sunne kristne står for, advare mot miljøgifter og arbeide for et bedre og sunnere åndelig miljø, veiledet av den Hellige Ånd? Uten ham kan vi intet gjøre.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren

  Gå til topp

Powered by XMB
XMB Forum-programvare © 2001-2017 XMB-gruppen